Bemutatkozik a vadonatúj Wagner FC 4000

Első teszten az új Wagner FC 4000
Írta : KDB  2024. 04. 27. 17:13:02
Tovább olvasom

Ceresit online oktatás

Ceresit online képzések már Youtube-on is
Írta : KDB  2024. 03. 12. 22:13:13
Tovább olvasom

Hogyan válasszuk ki a legjobb árajánlat mintát a Colostok.hu-n?

Az árajánlat készítés fontos része egy vállalkozásnak, hiszen ez határozza meg mennyire vonzó és meggyőző a potenciális ügyfelek számára. Az árajánlatnak nemcsak pontosnak és részletesnek, hanem esztétikusnak és egyéninek is kell lennie, hogy kiemelkedjünk a versenytársak közül.
Írta : KDB  2024. 02. 09. 23:05:11
Tovább olvasom

KALETA szakmai nap

December elején ismét egy szakmai napon jártunk, ezúttal a Kaleta Magyarország Kft. szervezett egy anyagteszteléssel egybekötött gépbemutatót, valós körülmények között egy építési helyszínen.
Írta : KDB  2023. 12. 12. 14:22:01
Tovább olvasom

Rigips oktatás a pilisvörösvári Saint-Gobain akadémián

A Saint-Gobain Hungary Kft pilisvörösvári telephelyén még a pandémiás időszak alatt kezdett ingatlanfelújításba, melynek gyümölcse egy olyan szakmai akadémia lett mely beruházók, tervezők és kivitelezők számára nyújt naprakész tudást szakmai oktatásaival. A tavaly ősszel megnyílt akadémia egy régebbi épület átfogó felújításából született, a cégcsoport megannyi innovációját és termékét beépítve egy igazán 21. századi régiós képzési központot létrehozva. Mi idén jutottunk el először egy képzésre, a sokat sejtető „Mesteri befejezés” címmel meghirdetett oktatást kár lett volna kihagyni. Először Vágó Bálint műszaki vezető tartott egy átfogó előadást, egy Velence parti Horizont fémszerkezetes családi ház elkészültét követhettük nyomon az alapozástól fogva.
Írta : KDB  2023. 11. 23. 14:18:48
Tovább olvasom

Baumit gyár látogatás 2023

Az elmúlt évek pandémiás helyzete sokunk életét felborította, a korábbi gyártói meghívások, szakmai összejövetelek szüneteltetésre kényszerültek. Bár ezen időszakok a múlt homályába vesznek, de az építőipart mostanra más bizonytalanságok övezik, így lassú tempóban épülnek vissza ezek a szakmai fejlődést lehetővé tevő találkozások. Talán elsőként, a Baumit Kft. egy gyárlátogatással egybekötött bánya túrára invitált minket a dorogi telephelyére.
Írta : KDB  2023. 10. 06. 14:16:42
Tovább olvasom

Cemix tréning a THR felújításról

A homlokzati hőszigetelés lassan 30 éve már hogy hazánkban is terjedni kezdett, pár éve-évtizede már az energetikai követelmények is megkövetelik az újonnan épülő ingatlanok estében. A hazánkban elvárt szint bár folyamatosan közelít az európai normákhoz, a szomszédos országokhoz képest még mindig lemaradást mutat, Ausztriában és Szlovákiában is szigorúbb értékeknek kell megfelelni az új ingatlanoknak.
Írta : KDB  2023. 01. 20. 14:13:14
Tovább olvasom

Glett teszt

A gyártók gyakran ajánlják fel szakembereknek tesztelésre az aktuális újdonságaikat, piaci bevezetésre váró termékeiket. Így született ez a „glett-teszt” , amikor már jó ideje vártak a teszt anyagok kipróbálásra a raktárban csak a hely és az idő nem alakult megfelelően. De év végén, egy kisebb munkán sikerült egymásnak ereszteni a feltörekvő titánokat egy ismert piaci klasszikussal. Aki vérmes csatára vagy mindent elsöprő győzelemre számít, le kell hogy hűtsem, egy-egy (!) teszt kanna nem sok mindenre elég, pláne hogy már a glett szóró gép tömlője is jó adagot elnyel belőle. De előzetesen annyit elárulhatok, mindegyikkel szívesen dolgoznánk a jövőben, ha úgy hozza az élet.
Írta : KDB  2022. 12. 16. 14:14:57
Tovább olvasom